Начало Водещи Саботажът в София: Общински съветници провели заседание на СОС, въпреки че били...

Саботажът в София: Общински съветници провели заседание на СОС, въпреки че били наясно, че е незаконно

129
Вяра Тодева

Според областният управител на София, общинските съветници са провели извънредно заседание на Столичния общински съвет, макар да знаят, че това е в нарушение на закона.

Вяра Тодева заяви това по време на извънреден брифинг днес, след като върна за прегласуване на някои решения на СОС, които представители на ГЕРБ, БСП и „Възраждане“ изместваха три месеца.

Това често противопоставяне обаче доведе до обвинения на адреса на Тодева за блокиране на столичния парламент и изискване за нейна оставка от съветници от другите партии.

Обаче Тодева отрече, че ще подаде оставка и обяви, че ще следи всяко решение на СОС. Тя обясни, че според новите промени в закона, извънредно заседание може да се проведе след определени процедури, които в случая не са били изпълнени.

Тя добави, че всички решения трябва да бъдат легитимни и че като областен управител ще връща всяко незаконосъобразно решение, въпреки мнението на мнозинството.

Тодева приключи, че господин Георгиев, бивш председател на СОС, трябва да спазва закона и законовите процедури, вместо да иска оставка.

Още новини от деня – четете тук