Начало Свят Руска подводница пристигна в Куба!

Руска подводница пристигна в Куба!

79
Кубинци наблюдават пристигането на руска фрегата на пристанището в Хавана Снимка: АП
Кубинци наблюдават пристигането на руска фрегата на пристанището в Хавана
Снимка: АП

Група кораби от руския Северен флот проведе учения с високоточно оръжие и посети пристанището на Хавана, според съобщение на руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„В Деня на Русия кораби от Северния флот, включително фрегатата „Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков“, атомната ракетна подводница „Казан“, средния морски танкер „Академик Пашин“ и спасителния влекач „Николай Чикер“, пристигнаха на неофициално посещение в пристанището на Хавана в Република Куба, посочва съобщението.“

През следващите дни екипажите на корабите ще участват в различни протоколни събития, ще си почиват и ще се запознават с местните забележителности, допълва се в информацията, цитирана от БТА.

„По време на учението екипажите на корабите отработиха използването на високоточно ракетно оръжие чрез компютърна симулация срещу морски цели, които представляваха групи кораби на врага, разположени на разстояние над 600 километра“, уточни руското министерство. Добавя се, че симулираните морски цели бяха поразени без реално изстрелване на ракети.