Начало Технологии Роботи започнаха да правят доставки в Китай

Роботи започнаха да правят доставки в Китай

1149
Роботи са готови да заменят доставчиците от плът и кръв. В Китай малки автономни роботи, които се придвижват върху колелца и са снабдени с джи

Роботи са готови да заменят доставчиците от плът и кръв. В Китай малки автономни роботи, които се придвижват върху колелца и са снабдени с джипиеси, камери и радари, започнаха да доставят колети и храни, пише bTV.

В Пекин тези машини с форма на куб в жълто и черно и с размери на малка пералня кръстосват из алеи в луксозен квартал под погледите на изненадани минувачи. Придвижвайки със скорост около 3 км/ч, роботите доставят напитки, плодове и чипс от близкия магазин.

„Слабото им място е, че не могат да доставят директно пред вратата на апартамента, както това правят доставчиците“, заяви клиентка, която току-що бе получила плик с кашу в квартал в предградие на китайската столица.

Как се извършва услугата? Посредством апликация върху смартфон потребителят подбира продуктите за доставка, посочва адреса си и плаща онлайн.

Служител в магазина поставя стоката в робота, който за 3-4 минути пристига пред сградата, разположена на около 200 метра. Потребителят ползва смартфона си, за да отвори „багажното отделение“ на робота и да вземе стоката.

В Китай – най-големият пазар за онлайн търговия в света, 52 на сто от жителите извършват покупки чрез смартфоните си най-малко веднъж седмично, според данни на консултантската компания ПрайсуотърхаусКупърс (PWC).

предишна статияКакво ще се случи с тялото ни, ако пием по чаша вода преди сън
следваща статияПивовари използват изкуствен интелект, за да определят вкуса на бирата на бъдещето