Роби Уилямс
Роби Уилямс

Роби Уилямс би желал парите да не съществуват, въпреки че има богатство от около 200 милиона паунда.

46-годишният певец сподели, че би се радвал богатството му да изчезне в полза на свят без пари, защото вярва, че сегашната система „причинява разделение“ и „вреда“.

Той каза: „Мисля, че парите не трябва да съществуват. Комунизмът не работи, капитализмът не работи, мисля, че всичко това предизвиква разделение и е много, много вредно. Иска ми се да има друга реалност, в която нищо от това да не съществува.“

Но изпълнителят на „Let Me Entertain You“ няма да се откаже от милионите си, освен ако всички останали също не участват в схемата, защото сегашната система означава, че „нещата трябва да се плащат“.

Той добави: “Все пак трябва да участват всички. Аз няма да го направя сам. Аз изиграх играта си и имах голям късмет, че хвърлих две шестици. Нещата трябва да се плащат. Моят начин на живот е страшно скъп. Бих могъл да намаля размера, но не искам.“

Отношението на Роби към парите се променило след раждането на първата му дъщеря Теди през 2012 г. и откакто стана баща на още три деца – Чарли, на 5 години, Коко, на 20 месеца, и Бо, на 3 месеца, всичките от съпругата му Айда Фийлд. Тогава, по думите му, той осъзнал, че трябва да „стане човек“.

Певецът обаче настоява, че парите никога не са били мотивация в кариерата му.

Той каза пред в. „Дейли стар“: „Правих всичко за шоуто, а не за бизнеса, защото бизнесът ме направи наистина нещастен“.

Роби се готви да събере милиони за благотворителност в петък (29.05.20), когато се събира отново с бившите си съгрупници от „Take That“ на специален онлайн концерт на фона на пандемията от коронавирус. Парите, събрани от събитието – в което Роби ще си партнира с Гари Барлоу, Хауърд Доналд и Марк Оуен – ще отидат за благотворителната музикална терапия на „Nordoff Robbins and Crew Nation“ – глобален фонд за подпомагане на музика на живо.