Начало Култура Рийз Уидърспун продуцира филм за Мартина Навратилова

Рийз Уидърспун продуцира филм за Мартина Навратилова

1289
Носителката на „Оскар“ обединява сили с отличения с „Пулицър“ журналист Глен Гринвалд и Сузане Гилбърт

Носителката на „Оскар“ обединява сили с отличения с „Пулицър“ журналист Глен Гринвалд и Сузане Гилбърт, продуцирала много от филмите на Оливър Стоун, за създаването на първи документален филм за тенис легендата Мартина Навратилова. Това ще бъде поредният продуцентски проект на Рийз Уидърспун, която е сред продуцентите на хитовия сериал „Големите малки лъжи“, в който играе и една от главните роли, пише Cinefish.

Новият филм ще хвърли светлина върху социалните и политически активности на Навратилова в подкрепа на жените и ЛГБТ общността. Гринвалд ще разкаже нейната необикновена история – на едно гей момиче, израснало във Флорида в епохата на Рейгън.

„Проблемите, с които се сблъсква Мартина, са още повече актуални сега и затова е толкова важно да разкажем нейната история за новите поколения ангажирани млади хора. Те трябва да са наясно с нейната решаваща роля в борбата за правата на жените и за равноправие на ЛГБТ общността“, заяви Карол Кох, програмен директор на компанията Hello Sunshine, чийто собственик е Уидърспун.

Филмът ще разказва за ангажирането на звездата на корта в различни кампании, включително за правата на имигрантите и правото на политическо разногласие. Той ще включва материали и спомени на фенове по целия свят, които разказват за нейното огромно въздействие върху различни социални и политически инициативи.

предишна статияИзтекли са данни на още 3 млн. потребители на Facebook
следваща статия10 мита за автомобилите, в които някои шофьори още вярват