Риана

Поп идолът Риана заяви, че обединява усилията си с LVMH, за да пусне собствена луксозна модна марка през пролетта, превръщайки се в една от първите черни жени с модна марка на френския гигант.

Новата луксозна къща ще се нарича „Фенти“ (Fenty) на името на Робин Риана Фенти – пълното име на родената в Барбадос суперзвезда, която вече има своя изключително успешна спортна марка екипи и лейбъл за дамско бельо.

Най-големият в света моден конгломерат LVMH е собственост на индустриалния титан Бернар Арно. Той казва, че марката ще бъде базирана в Париж и ще представя дрехи, обувки и аксесоари.

„Не мога да си представя по-добър партньор, както творчески, така и в бизнес отношение и съм готова да покажа на света това, което сме изградили заедно.“

LVMH притежава такива емблематични марки като Dior, Louis Vuitton, Fendi и Givenchy.

Със своя огромен брой фенове и близо 170 милиона последователи в социалните мрежи, Риана притежава един от най-мощните влиятелни стилове на планетата.

Нов широкомащабен луксозен лейбъл- особено такъв, воден от чернокожа жена – е огромен скок в света на модата.

Списание „Форбс“ изчисли състоянието на Риана за миналата година на 210 милиона долара.

Риана не е единствената поп икона, стъпила на сцената на модната топ индустрия. Бионсе, която има свои собствени марки „Ivy Park“ и „House of Dereon“, миналия месец подписа споразумение с немския спортен гигант „Адидас“.

предишна статияПълната реч на Н. Пр. Ерик Рубин на конференцията на ДЕБАТИ.БГ
следваща статияПродължава разведряването на времето, валежите намаляват