реклами

Най-вероятно сте забелязали, че в последно време някои от много свежите реклами в национален ефир, са именно тези на родните букмейкъри, а и не само, като трябва да признаем, че подходът наистина е успешен. Има и причина, все пак говорим за развлекателна индустрия, която предлага на своите клиенти емоция и удоволствие, както и високи шансове за печалба. Анализаторите от Efirbet подчертават и една много важна опция, все повече оператори напомнят, че забавлението трябва да протича отговорно и разумно, за да може да се извлекат максималните ползи.

Защо обаче ефирът се напълни с толкова много реклами. От една страна забелязваме, че Евро 2020 вече е в разгара си и с един по-специален формат на провеждане не е изобщо трудно да открием, че мнозина ще се опитат да прогнозират в следващия месец шампион, както и отбори, които ще се борят за титлата. Има и брандове, които освен този турнир, предлагат и доста специални томболи. Пример може да е операторът Palms Bet, който започна годината изключително впечатляващо и предложи на своите клиенти възможност за спечелване на апартамент, други материални и парични награди.

Трябва да си признаем, че анализаторите забелязаха много положителни отзвуци, а и Фики не се справи никак лошо, след като мнозина превърнаха рекламата в средство за забавление. Няма лоша реклама, особено след като тя може да се превърне в тренд. Операторът ефбет празнува своя 30-и рожден и също се включи в рекламния ефир, използвайки някои от футболните звезди, както и лица, които вече сме свикнали да виждаме.

Родните национали не успяха да се класират, но пък забелязахме някои интересни решения за реклама точно тук. Следвайки този пример, операторът Уинбет реши да използва лица като Христо Стоичков – родната легенда във футбола и Димитър Рачков, техните кратки 20-секундни скечове са достатъчно забавни и свежи, за да искаме да ги видим отново, като най-важното е, че те са чисто информативни и просто посочват името на оператора.

Впрочем самата политика на рекламиране е насочена към запознаването на публиката с бранда, тоест с неговото онлайн присъствие, но нищо повече от това, никой няма прави, а и не може да приканва потенциалните клиенти да започнат да правят спортни залози, тук говорим само за информация и възможност, като решението остава изцяло като възможност за запалянковците. Разбира се, можем да видим, че през следващите седмици и много други оператори ще се борят за ефирно време и ще ни изненадват с доста оригинални идеи за реклама.

Обикновено именно големите футболни формати карат рекламните агенции да впрегнат повече сили и да доставят резултати, а нека бъдем откровени – правенето на реклама не е толкова лесно занимание, но можем да бъдем спокойни, че тук инвестицията не е малка и винаги се говори за качество. Ще открием, че дори и в рекламните клипове присъства слогънът, че всяка една промоция се предлага на лица на и над 18-годишна възраст, придружена с призива за отговорна игра, което вече е изискване на държавната комисия по хазарта и също така ни подсказва за висок професионализъм.

При наличието на по-сериозно и голямо спортно събитие, целият свят се опитва да предложи нови и интересни продукти, като родният ефир се превръща в бойно поле за оригинални идеи и качествени методи за привличане на нови клиенти и дори и да не сме почитатели на този вид забавление, получаваме доза свежест и емоция от добрите практики.

предишна статияПиронкова е отново първа ракета на България при жените
следваща статияУвеличава се риска от хранителни отравяния през лятото