Начало Култура Революционни нововъведения при наградите „Оскар“

Революционни нововъведения при наградите „Оскар“

956
Оскар

Няколко промени бяха гласувани от борда на членовете на Американската киноакадемия. Сред сензационните новини е въвеждането на нова категория за популярен филм, съобщава Cinefish. Явно това е начин да се спечели публиката на големите блокбъстери като „Черната пантера“ или „Отмъстителите“ – филми, които могат да попаднат сред номинациите за „Оскар“ единствено в техническите категории.

Освен това бляскавото шоу по раздаване на наградите, което вечно има проблем с продължителността си, ще бъде съкратено на три часа. В тази връзка отличията в подбрани категории ще бъдат раздавани в рекламните паузи и после ще присъстват в съкратен вариант на края на церемонията. Все още не е ясно кои ще са тези категории, но подобно отношение със сигурност ще предизвика гнева на съответните гилдии.

Сред новостите е и по-ранното провеждане на церемониите оттук нататък. Предстоящото шоу догодина ще се състои на 24 февруари, а следващата година то ще е на 7 февруари. Да припомним, че преди години някои от церемониите се състояха дори през април. Явно сега идеята е академиците да гласуват за съответните филми, преди тотално да са ги забравили.