Начало България Ракия от фурми на фестивал в София

Ракия от фурми на фестивал в София

1207
ракия

Ракия от фурми има на Balkan Rakia & Spirits Fest, който се провежда за шеста поредна година в столицата.

Ракията се произвежда в България, фурмите са внос. „Това е първата българска ракия от фурми. Тя съчетава в себе си едновременно културата на това, че обичаме да пием ракия, българските традиции в дестилацията и иновацията на това, че е съчетана с фурми. Произвежда се по класическа технология, в казан, има доста фин и мек вкус и аромат, и доста се харесва”, представи напитката Силвия и допълни, че ракия от фурми на пазара има от около месец. Напитката е силна, но и фина, много е нежна.

Balkan Rakia & Spirits Fest се провежда днес и в неделя в НДК. Организаторите казват, че на фестивала любителите на спиртните напитки ще могат да опитат от специалната селекция ракии, крафт джин и водка от целия Балкански полуостров и света.

В богатото меню от специално селектирани ракии присъстват както дебютни ракии за годината, така и вече познати вкусове от родния и чуждестранен пазар. В тазгодишното издание на фестивала ценителите на спиртните напитки могат да опитат и от специалната селекция от премиум крафт джин и водка, както и специални коктейли, приготвени от едни от най-добрите бармани в София.