Начало Водещи Разцепление във „Величие“: Идеологът на партията заплашва депутати с изгонване

Разцепление във „Величие“: Идеологът на партията заплашва депутати с изгонване

54
Величие

Няколко депутати от парламентарната група на „Величие“ може да се разделят със съпартийците си и да станат независими депутати.

Това допусна идеологът на формацията Ивелин Михайлов, според когото има потенциално разцепление в групата.

Поводът за недоволството е гласуването в петък заедно с ГЕРБ и ДПС на председател на временната комисия за изработване на правилник за работата на парламента.

Справка показва, че всичките 13 депутати на „Величие“, присъствали в залата, са гласували за кандидатурата, издигната от ГЕРБ-СДС, съобщава БНТ.

По-късно Михайлов допусна, че депутатите са се заблудили, а народни представители от „Величие“ увериха, че няма разцепление в парламентарната група.

Има потенциално разцепление и то не можем да го кажем разцепление – това е предателство. Значи вчерашното гласуване е по някакъв начин предателство срещу народа. Не може така. Ние не можем да гласуваме заедно и за това искам наш депутат всеки един да излезе и да каже защо го е гласувал това нещо. Не можем да гласуваме за престъпници. Някой ако ми каже, че ще прави политика с хора, които ни заплашват и шантажират, каква политика можем да правим с тях, в името на какво? На престъпността. Ние, ако нямаме чисто управление, всяко нещо в това управление е гнило“, подчерта Михайлов.

„Аз имам съмнения, че от нашите депутати има възможност да отпаднат 4. Кои са – ще видите“, каза още той.

„В момента и ние правим вътрешно разследване да видим как се е случило туй нещо, защото те са са се заблудили по някакъв начин. Ще кажа защо са се заблудили. В началото на парламента ний можехме да говорим с всяка парламентарна партия, защото тръгваме от нула и изграждаме взаимоотношения. Взаимоотношенията обаче се изграждат на база доверие, етичност и коректност“, допълни Ивелин Михайлов.

„Разцепление няма. Но това, което трябва да се каже, е, че намираме гласуването в ПГ по отношение на избора за председател на временната комисия се случи така, че днес го оценяваме като грешно“, заяви Красимира Катинчарова – „Величие“.

От партията са категорични, че не биха подкрепили правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

„След обстоятелствата със заплахите и опитите за подкупване на наши представители, заявяваме – с терористи не преговаряме“, категоричен е Дарин Георгиев – „Величие“.

Още новини от деня – четете тук