Бикини, музей
Бикините вече имат свой музей /снимка: tellerreport.com/

Банските костюми на Мерилин Монро, Скарлет Йохансон и безброй други знаменитости вече имат нов дом в град в Югозападна Германия, обявен за „столицата на бикините“.

В Бад Рапенау, разположен между Франкфурт и Щутгарт, първият в света Музей на бикините отваря в неделя, 5 юли, Световния ден на бикините, съобщава „Зюдойче Цайтунг“.

На 1 500 квадратни метра изложбено пространство посетителите ще могат да се запознаят с историята на банските костюми и промяната на дизайна им от 1870 г. до наши дни. Кураторите на музея казват, че историята на бикините не е само история за мода и плаж, но и за арести, скандали и женска еманципация.

Музеят представя и обичаите за къпане до Средновековието.

Освен до голямо количество от ценното облекло, посетителите ще имат достъп и до мултимедийна изложба, произведения на изкуството и стари реклами на бикини.

Създателите на музея са събрали над 1 000 експоната.

Идеята за създаването на първия по рода си музей в света е на Александър Русченски, предприемач от Регенсбург. Заедно с екипа си той изследва темата за бикините повече от пет години. Резултатът е толкова смел и провокативен, колкото и научно любопитен.