Сподели
Амстердам

Няколко холандски партии смятат да поискат от властите в Амстердам да преместят квартала на Червените фенери от центъра на града.

Заради нарасналия туристически поток проститутките изпитват множество неудобства. Туристите разглеждат жените, крещят и се снимат с тях, но въобще не търсят техните услуги, което значително намалява доходите на дамите, предлагащи интимни услуги.

Членовете на партиите GroenLinks, D66 и SP предполагат, че ако бъдат издадени нови лицензи за проституция извън пределите на историческия център на Амстердам, жените ще могат на законни основания да работят там, без да се сблъскват с туристическите тълпи.

„Ние можем да направим това алтернативно място безопасно, привлекателно и отговарящо на желанията на секструженичките“, заявиха от GroenLinks.

Александър Хамелбург от D66 заяви, че тези нови места трябва да съблазнят проститутките да напуснат района на Червените фенери, тъй като там те ще могат да работят анонимно – без туристи, които да искат постоянно да се снимат с тях.

Коментари