Начало Водещи Промяната откри кампанията си

Промяната откри кампанията си

124
ПП-ДБ откриват кампанията си
ПП-ДБ откриват кампанията си

Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания за вота на 9 юни. В началото на събитието бяха представени кандидатите за евродепутати.

Изправени сме пред поредните предсрочни парламентрани избори, но този път актуална ще бъде и европейската тематика. Мястото на България в Европа, позицията и гласът на България в Европа. Когато търсим примери за по-качествено образование, здравеопазване, съдебна система – инстиктивно обръщаме глава към Европа. Затова мястото на България е в Европейския съюз. Това каза водачът на евролистата на ПП-ДБ Никола Минчев.

По думите му тези избори са различни, защото от две години насам светът е различен. „Позицията на България в Европа не е даденост, тя изисква усилия и грижи, изисква постоянна защита. Отстояването на позицията на България в Европа е функция на аргументите, изисква да не надвикваш, а да изслушваш. С това разбиране сме и ние от ПП-ДБ“, каза още той.

Минчев отбеляза, че евролистата на ПП-ДБ „съчетава качество, амбиция, опит. Листа, която си заслужава да бъде избрана“.

Бях категорична, че войник от чужда армия няма да бъде в центъра на София. Демонтажът на Паметникът на Съветската армия беше много ясен знак, че няма как да продължим да бъдем под влиянието на чужда сила. Беше заявка в каква столица и България искам да живеем. С цялата сила, която притежавам ще бъда в парламента и се надявам България да бъде друга, заяви бившият областен управител на София Вяра Тодева.

Има хора, които са ядосани, че ГЕРБ за 10 години нищо не са направили за България. Но обвиняват нас, че ние нищо не сме направили за една година, коментира Явор Божанков. Д-р Таня Андреева се обяви за политики, които да доведат до край не само Национална детска болница, но и до здравеопазване, в които да не се краде, да има медицински специалисти, които имат достойно заплащане и избират да останат в България.