Начало Водещи Промяната: Няма да участваме в разговори за трети мандат. Имаме различия с...

Промяната: Няма да участваме в разговори за трети мандат. Имаме различия с ДСБ

44
Николай Денков и Кирил Петков
Николай Денков и Кирил Петков

Още в неделя, Националният съвет на ПП взе решение, че в този състав на 50-то НС няма как да се състави антикорупционно правителство, което да гледа към Европа и да се грижи за гражданите. Имахме среща с депутатите от ПП и потвърдиха, че няма да участват в разговори за трети мандат. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„Цяла България е заложник на тези двама човека – Пеевски и Борисов“, заяви още Петков.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков посочи, че ще се търси общо решение в рамките на парламентарната група. „От решението на ДСБ и на нашия Национален съвет се вижда съществено различие“, посочи Денков.

Денков изтъкна, че аргументите на „Продължаваме промяната“ са ясни, но когато има решение на друга партия, не е редно те да коментират.

„Както би трябвало да е в демократична формация, ще проведем разговори и ще излезем с демократично решение“, лаконичен беше още Денков.

Националният съвет на Демократи за силна България (ДСБ), част от обединението „Демократична България“, които са в коалиция с „Продължаваме промяната“, излезе с решение, в което призовават ПП-ДБ да се опита вземе третия мандат и да съставят технически кабинет с ограничен хоризонт на действие.

От „Да, България!“ пък предложиха да се тества дали има антикорупционно мнозинство в 50-ото НС, който да се обедини около пакет от антикорупционни реформи срещу „модела Пеевски“.

Националният съвет на „Продължаваме промяната“ заседава по-рано в неделя, като реши, че не вижда перспектива за стабилно, проевропейско антикорупционно мнозинство в рамките на това Народно събрание и препотвърдиха, че ще са в опозиция.