Кийт Флинт

„Продиджи“ информираха феновете си, че се завръщат в студиото за записване на предстоящ албум, съобщава „Контактмюзик“.

Това ще бъде първия им нов материал след смъртта на Кийт Флинт. Покойният певец и танцьор на групата с хитове като „Firestarter“ трагично почина на 49-годишна възраст през март 2019 г.

Сега членовете на групата Лиъм Хаулет и Максим отново се впускат в запис на нов албум, който трябва да последва „No Tourists“ от 2018 г., последният с участието на фронтмена Кийт преди смъртта му.

Заедно със студийна снимка, публикувана на официалната страница на групата във Фейсбук, текстописецът и продуцент Лиъм пише: „Обратно в студиото… чисто нови мелодии на „Продиджи“ са на път. Бууум!“

Тялото на Кийт бе открито в дома му в Есекс и по-късно стана ясно, че той се е обесил и е имал неуточнени количества кокаин, алкохол и кодеин в кръвта си по време на самоубийството. Висшият съдебен лекар в Есекс, Каролайн Бийзли-Мъри, публикува открито заключение, заявявайки обаче, че няма достатъчно доказателства, които да определят смъртта на музиканта като самоубийство.

След смъртта на Кийт, групата отмени всички планирани дати за турне, включително за фестивала в Гластънбъри. Те написаха в Туитър: „С огромен шок и тъга можем да потвърдим смъртта на нашия брат и най-добър приятел Кийт Флинт. Истински пионер, новатор и легенда.“

предишна статияДнес някой може да надвие конкурентите, а друг ще е желан навсякъде
следваща статияБанкнотите изчезват като платежно средство в Швеция