тоалетна хартия

В първия ден от карантината обемът на продажби на тоалетна хартия в Полша скочи с 600 %, съобщи „Puls Biznesu“.

След обявяването на епидемия в страната, в магазините се появи недостиг на сапун, тоалетна хартия и средства за почистване. Съобщава се, че голямото търсене е намаляло и сега има достатъчно от тези стоки.

Реакцията на гражданите след пресконференцията на министър-председателя на 11 март, по време на която обяви затварянето на училищата, беше незабавна, посочва изданието.

Към магазините са се насочили тълпи от хора и поради неизвестността, започнали да се запасяват. Само за час обемът от продажба на тоалетна хартия достигнал нивото на обема за деня, а до затварянето на магазините достигнал почти 600 % от ежедневните продажби.

Според платформа за малкия и среден бизнес M/platform, в рамките на първите 4 дни след въвеждането на превантивните мерки, малките хранителни магазини са имали ръсг на оборота от средно 57 %.

През първата седмица най-голямо е било търсенето на сапун и спиртни напитки, като продажбите им са се увеличили, съответно, с 603 % и 567 % в сравнение с аналогичен период през февруари. Най-голямо търсене сред хранителните продукти е имало за ориз и брашно.

До момента в Полша от коронавирус са починали 26 човека, а общият брой на заразените е 1 905.

предишна статияКакво стана със слуха, че Sars-CoV-2 е произведен в секретна китайска лаборатория?
следваща статияИзвънредното положение във Великобритания може да продължи шест месеца