Начало Спорт Продават уникално Ferrari, принадлежало на Михаел Шумахер

Продават уникално Ferrari, принадлежало на Михаел Шумахер

1886
Екземпляр от един от най-редките модели суперспортни автомобили – Ferrari Enzo, отново излезе на световния пазар. Точно тази кола е още по-ц

Екземпляр от един от най-редките модели суперспортни автомобили – Ferrari Enzo, отново излезе на световния пазар. Точно тази кола е още по-ценна, тъй като е била притежание на легендарния 7-кратен световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Автомобилът е изминал едва 8363 километра, а интересното е, че Михаел не е бил доволен от спартанските условия в интериора и затова е поръчал някои екстри, които иначе не са се предлагали за производствената серия от 399 коли. Всъщност, екстрите не са толкова много – електрически странични прозорци и стерео система Bose.

Другите акценти, отличаващи автомобила на Шуми са червените спирачни апарати, специалните джанти, както и надписите и логото на Михаел Шумахер, появили се на седалките и на праговете на вратите. Освен това, колата носи и автографите и пожеланията на тогавашните шефове на Скудерията и съперниците на Михаел във Формула 1.

Михаел е получил колата от Garage Zenith в Женева и по-голямата част от пробега на автомобила е негово дело. Това не е първото излизане на колата на пазара. Преди това, още пред 2013 година, преди тежкия инцидент на Михаел на ски, който го остави в кома, бившият пилот предлагаше този автомобил и още едно Ferrari – FXX.

Преди пет години цената на този специален Enzo беше 1 милион долара, сега новата обява е без цена, но със сигурност автомобилът едва ли е загубил много от стойността си.

предишна статияХраните, с които никога не трябва да комбинирате яйцата, а всички правим тези грешки
следваща статияСериозни парични приходи за една от зодиите днес. Проблеми в работата за друга