Начало Здраве Пробвайте тази рецепта с лук и ще забравите завинаги за пърхота

Пробвайте тази рецепта с лук и ще забравите завинаги за пърхота

886
пърхот

Един от най-неприятните проблеми, който пряко влияе на самочувствието ни е появата на пърхот. Никой не обича да има „бял сняг“ по дрехите. А ако случайно това се случи, човек се чувства некомфортно и подтиснат, пише Zdrave.to. Ето защо съществуват какви ли не съвети и скъпи продукти, чиято задача е да ни отърват от този проблем. за съжаление в повечето случаи парите ни отиват на вятъра, тъй като ефектът или е временен или въобще липсва.

Пърхотът е дерматологичен проблем, който засяга скалпа. Причината са гъбички. От скалпа падат малки бели люспи, обикновено се заплитат в косата и се ронят по дрехите.

Според предварителните проучвания повече от половината от населението на света страда от някакъв вид пърхот. За щастие този проблем не представлява опасност за здравето.

В допълнение, в някои случаи състоянието се влошава. Някои хора пациентите имат сърбеж и дразнене. Ако забележите по-сериозни симптоми, препоръчваме Ви да посетите дерматолог. Въпреки това, в повечето случаи, може да премахнете пърхота сами.

Предлагаме ви рецепта с червен лук

Червеният лук помага да се премахне проблема. Той е широко известен със своите здравословни свойства. Включително, помага в борбата срещу сухотата на косата и скалпа. Както си спомняте, това е една от причините за появата на пърхот. Трябва да се отбележи, че червеният лук е със силна миризма.

Съставки:
2 глави  червен лук
вода или масло (ако е необходимо)

Начин на приготвяне:
Първо, обелете лука и го нарежете. Второ,разбъркайте в блендер лука с вода или масло. На трето място, приложете тази смес директно върху скалпа и оставете за 2 часа.
След определеното време, изплакнете главата с много вода. Сложете си масло от лавандула, за да махнете миризмата.

предишна статияТова е най-странното Porsche 911 в света
следваща статия6 предупредителни сигнала, че имате нужда от повече сън