Начало Водещи Принципите на успеха, които трябва да си припомняме по-често

Принципите на успеха, които трябва да си припомняме по-често

738
Сподели
успеха

Понякога се озоваваме на място, където бягаме, но не се движим напред. Борим се и нещата не се получават просто, защото сме забравили някои основни принципи на успеха, които управляват потенциала ни да правим прогрес. Блогърът Марк ги припомня накратко:

  1. Ти си единственият човек, отговорен за успеха си. Най-добрата част от живота ти ще настъпи в деня, в който решиш, че животът си е твой и че не бива да се осланяш на никой, да разчиташ на друг или да обвиняваш останалите хора. Напълно контролираш бъдещето си.
  2. Няма нужда да изобретяваш нещата. Не е необходимо да ги измисляш за първи път. Да ти хрумне страхотна, иновативна идея е един от начините да постигнеш успех. Но това не е задължително. Много хора са достигнали до висини само като са използвали нещо, което вече съществува и са го обработили и представили по свой начин.
  3. Няма прогрес без действие. Това, което не е започнато днес, няма да бъде довършено утре. Някои от най-невероятните идеи в света така и не са успели, защото гениите зад тях не са предприели нищо. Помни, че действието винаги гарантира в бъдеще 100% възвръщаемост откъм събития и истински живот.
  4. Постоянството винаги печели. Уинстън Чърчил е казва, че успехът се състои в това да се спъваш от провал на провал без липса на ентусиазъм.
  5. Фокусът е всичко. Когато си твърде зает да гледаш назад или около себе си, хората те подминават. Ако така и не се фокусираш 100% върху нещо никога няма да си 100% ефективен. Забрави за мултитаскинга.
  6. Провалът е нужен. Не се събуждай на 75, мислейки за това, което е трябвало да изпробваш, но не си, от страх, че ще се провалиш. На много малко хора им се получава винаги от първия път. Всъщност на повечето им не им се случват нещата дори първите 5 пъти.
  7. Положителното отношение зарежда продуктивността. Мислите са задвижващото колело, което тласка напред живота към правилната посока. Успехът идва от позитивната енергия.
  8. Трябва да вярваш, че можеш. Необходимо е да намериш онова кътче вътре в теб, където всичко е възможно. Започва се с мечта. Добавя се доверие и всичко това се превръща във вяра. След това се придава отдаденост и така се ражда целта. Когато се предприеме действие, започва част от живота ти. Добавиш ли решителност и време, мечтата става реалност.
  9. Да помагаш на другите е голяма част от това да бъдеш успешен. Щастливите хора постоянно се проявяват с нови идеи, нови проекти и иновативни начини да помагат на останалите. Това означава, че целите им помагат не само самите те да извличат полза, но и да са полезни на останалите около тях.
Коментари