Начало Новини Пресклубът на БТА в Букурещ получи грамота от посолството ни в Румъния...

Пресклубът на БТА в Букурещ получи грамота от посолството ни в Румъния за участие в петата среща на българите в Румъния

54
Пресклубът на БТА в Букурещ получи грамота от посолството ни в Румъния за участие в петата среща на българите в Румъния

Пресклубът на БТА в Букурещ получи грамота от Посолството на Република България в Румъния за участие в петото издание на Срещата на българите в Румъния по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и Ден на българския език в Румъния.

Събитието се проведе днес комплекса “Smarald Forest Events”, на 30 км. от Букурещ и бе организирано от дипломатическото ни представителство и от Съюза на банатските българи в Румъния. 

Специални гости бяха областният управител на Русе Драгомир Драганов, заместник-кметът по социални дейности, здравеопазване и транспорт Димитър Недев, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева и легендата на българския футбол и носител на „Златната топка“ Христо Стоичков, който също получи грамота. 

Сред останалите наградени бяха ансамбъл „Слънце“ от Теоретичен Лицей „Христо Ботев“ в Букурещ, Българско неделно училище „Йордан Йовков“ в Букурещ, Детски хор „Звънче“ към Съюза на банатските българи в Румъния, ансамбъл „Ръченица“ към Съюза на банатските българи в Румъния, ансамбъл „Славляк“ към Съюза на банатските българи в Румъния, ансамбъл „Хоро Бълени“ към Асоциация „Българска радост“ от Бълени, ансамбъл „Босилче“ към Асоциация „Заедно“ от Търговище, асоциация „Седянка“ от Брънещ, ансамбъл „Булгараши“ от Бълени, ансамбъл „Кукери“ от Русе, асоциация „Български извори“ от Извоареле, Федерацията на българската общност в Румъния и Демократичния съюз на българите в Румъния.

Всичко за събитието можете да прочетет тук.