Начало България През по-голямата част от деня ще е слънчево

През по-голямата част от деня ще е слънчево

807
време, прогноза, слънчево

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево, но от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд и до полунощ, по преминаването на студен атмосферен фронт, на места главно в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, а след обяд в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

времето, температури

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и на места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми, като по най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд от запад облачността ще се увеличава. Преди пладне ще духа до умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 18°-23°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

предишна статияВремето се подобрява, валежи само в Източна България
следваща статияЕдна от зодиите ще е в изключително добро настроение, друга – я очаква голяма изненада