Начало Култура Правят документален филм за убиеца Чарлс Менсън

Правят документален филм за убиеца Чарлс Менсън

2266
Лийв Шрайбър ще влезе в ролята на разказвач в нов документален филм на Fox, посветен на убийствата на членове на сектата на Чарлс Менсън, съоб

Лийв Шрайбър ще влезе в ролята на разказвач в нов документален филм на Fox, посветен на убийствата на членове на сектата на Чарлс Менсън, съобщава Cinefish. „Inside The Manson Cult: The Lost Tapes“ ще бъде в две части и ще съдържа неизлъчвани до момента кадри от трагичните събития от преди близо 50 години.

Филмът ще разказва историята на Менсън с помощта на оригинални 16-милиметрови кадри, открити в архива на Робърт Хендриксън, режисьор на номинирания за „Оскар“ документален филм за прочутия убиец, починал през 2016 г. Ще разберем подробности за членовете на сектата, превърнали се от миролюбиви хипита в масови убийци. Те извършват поредица жестоки убийства, включително на бременната съпруга на Роман Полански – Шарън Тейт.

Във филма ще бъдат включени много редки снимки, както и нови и архивни интервюта с членове на сектата, а също и с разследващи на убийствата, включително прокурора Стивън Кей и профайлъра на ФБР Джон Дъглас.

Режисираната от австралийския документалист Хю Балантайн продукция ще обясни как точно Менсън нарежда убийствата и убеждава предимно млади жени от средната класа да извършат кланетата, за които той се надява да бъдат приписани на „Черните пантери“ и така да предизвика расова война в САЩ.

Това ще бъде поредният проект, посветен на събитията, разтърсили Холивуд през 1969 г. Куентин Тарантино вече работи по новия си филм „Имало едно време в Холивуд“, в който ще става въпрос именно за убийството на Тейт (в ролята ще е Марго Роби) и още трима гости на нейно парти. Филмът ще излезе по екраните догодина, когато се навършват 50 години от трагедията

предишна статияЯпонска компания направи робот-аватар
следваща статияКак изглежда ВАЗ-2105 за 162 00 долара? (ВИДЕО)