Начало Водещи Петков: Благодаря за подкрепата. Но ще се явяваме на изборите сами

Петков: Благодаря за подкрепата. Но ще се явяваме на изборите сами

941

Не трябва да се явяваме с общи листи на предстоящите избори. Това заяви Кирил Петков в телевизионно интервю. Той се е зарадвал, че формацията им среща подкрепа от Христо Иванов и Мая Манолова, тъй като една от целите им е другата седмица да проведат разговори с тях. Въпреки това обаче, е на мнение, че трябва да се явят самостоятелно.

„Тези хора припознават повечето ни общи цели, и ние техните. Не трябва обаче сега да се явяваме с обща листа преди изборите точно, защото има хора, които няма да гласуват за Манолова или други за Иванов. Ние сме като център, трябва да дадем свобода на избирателите да гласуват за цялата палитра“, коментира Петков.

Петков: 9% е огромен процент, но можем да стигнат и до 27-30%

Петков коментира и прогнозите на социологическите агенции за подкрепа от 9% на предстоящите избори.

„9% за мен е огромен процент, защото още когато нямате партия, листи, е голям този процент. Много благодаря на всички, които са ме подкрепили само на базата на нашите две имена. Този процент, ако се направи хубава кампания и привлечем всички хора, които успеем, аз знам, че това ще е по три. Спокойно може да се стигне до 27-30%, ако всичко, което сме обещали, го изпълним“, обяви бившият служебен икономически министър.

Петков обясни, че за тях е важно в следващия парламент да има 121 депутати, които могат да бъдат като част от коалицията на почтеността.

„Вярвам в нашата теза за почтеност, нулева корупция и иновативна България. Това са ценностите, които всички наши партньори биха се радвали да видят. На никого не му трябват задкулисните и корупционни сделки“, отбеляза още Петков.

Кирил Петков: ИТН трябва да плеглътнат егото си

Според бившия министър ИТН трябва да преглътнат егото си, тъй като трябва обединение на общи принципи.

„Идва вълна на промяната и тя ще продължи. Не ме интересува какво са казали за мен, интересува ме оттук нататък да направим така, че да имаме работещ парламент от хора, които са обединени около общи принципи, а не на базата на лично его“, подчерта Петков.

Той обясни, че е имал разговор с ДПС, които са заявили, че харесват политиките му, но не харесват това, че е срещу Пеевски.

Петков обяви, и че е декларирал всичките си пари – 1 млн. лева спестявания, които са на базата на предишни успехи в бизнеса. И добави, че на никого нищо няма да прехвърля, защото всичко, което притежава е негов успех и труд и не зависи от държавни поръчки и договори.