Начало Водещи Петима страхотни бащи от царството на животните (СНИМКИ)

Петима страхотни бащи от царството на животните (СНИМКИ)

1631
животни

Светът на животните е изследван от много години и има редица факти, за които дори не подозираме, пише Obekti. Представяме ви петима невероятни бащи от царството на животните, които надхвърлят представите ни за бащина обич и привързаност.

 

Джуджевидна мармозетка

Отговорни и верни, тези татковци поемат отглеждането на своите дечица, малко след раждането им. И през деня, и през нощта. Пощят ги, ближат ги. Често малките се качват на раменете им, за да се насладят на една забавна разходка из околността.

Жаба от вида Oreophryne

След като женската жаба снесе бъдещото поколение, мъжката поема грижата за него. Таткото разнася малките топчета слуз със себе си, брани ги от насекоми, които могат да му навредят. Грижи се да не изсъхнат. И така, докато не се превърнат в пълноценни жабчета.

Златист чакал

Това животно се среща в Индия. То е изключително добър ловец – ловува три пъти по-добре, когато е с партньор. Мъжките златисти чакали са изключителни поради факта, че веднъж щом си намерят женска, те остават с нея до края на живота си. Тези татковци копаят ями, където дамите на сърцето им да могат да родят на спокойствие. Нещо повече, мъжките сдъвкват предварително храната на малките.

Императорски пингвин

Един от най-грижовните бащи е императорският пингвин. Антарктика е студено място и ако яйцето на пингвина се докосне до леда, много е вероятно мъничето въобще да не се излюпи. Именно тук на помощ идва таткото. Той държи яйцето на върха на краката си, на практика го съхранява под коремчето си. И така – два месеца.

Нещо повече – след като се излюпи, таткото му дава първото ястие под формата на субстанция, сходна с кърмата. Накрая майката идва и поема грижата за новото поколение.

Морско конче

Един от най-невероятните бащи се оказват… морските кончета. Оплодителният процес започва с танц на ухажване, при който женската снася яйцата в мъжкия. Татковците са онези, които реално забременяват и раждат. При това не едно, а близо 100-200 морски кончета. Това се казва издръжлив баща, нали?