Начало Любопитно Песен за Путин взе „Грами” (ВИДЕО)

Песен за Путин взе „Грами” (ВИДЕО)

1572
Грами

Сатиричната песен „Путин” на американския композитор и изпълнител Ранди Нюман, посветена на руския президент Владимир Путин, бе отличена с награда „Грами” на снощната церемония, предаде „Франс прес”, цитирана от БТА.

 

Наградата е в категория „Най-добър аранжимент, инструментали и вокал”.

Песента е замислена като ироничен химн в прослава на руския президент, който ще се яви на избори за четвърти мандат и ако ги спечели, ще остане на власт до 2024г., отбелязва АФП. Пред сайта „Пичфорк” артистът, който има седем грамофончета и два оскара за песни, обясни, че я е написал далеч преди Доналд Тръмп да стане президент, а Русия – тема на всекидневни дискусии заради намесата в американските избори. Тя е вдъхновена от фотографиите, разпространявани от пресцентъра на Кремъл.

„Путин може да захранва ядрен реактор с лявото полукълбо на мозъка си. Когато си свали ризата, подлудява жените”, пее 74-годишният Ранди Нюман. В края на песента подема женски хор, който представлява гласа на руския народ: „Вие ще ни отведете в обетованата земя.” Певецът отвръща: „Прави сте, защото аз съм мъжът Путин (Putin Man).”

Ранди Нюман е получавал шест пъти награди „Грами” и два пъти „Оскар”. Автор е на песента „Обичам Лос Анджелис” („I Love L.A.”) и на една от песните във филма Toy Sory, но също и на сатирични песни, добавя АФП.