Начало Водещи Пеевски отговори на Доган: Познаваме се прекалено добре и двамата знаем каква...

Пеевски отговори на Доган: Познаваме се прекалено добре и двамата знаем каква е истината

164
Делян Пеевски
Делян Пеевски
Снимка: БТА архив

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски отговори на призива на Ахмед Доган, с който почетният председател на партията поиска отстраняването му от ръководния пост на партията.

На фейсбук страницата ДПС Пресцентър беше публикувано негово изявление, в което той заявява, че няма да се откаже и няма да предаде хората, които са му дали доверие и че никой не може да спре „Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре“.

„Никога ДПС не е използвало мутренски подходи“: Доган поиска оставката на Пеевски

Ето и пълния текст на изявлението:

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност.

Но! Дори и да е така, какво се случва?

Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони.

Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат най-меко казано с недоумение.

Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки – лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.

И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !?

И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго.

Това е неприемливо и невъзможно.

И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!

От тук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората.

PS. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало.