Начало Водещи „Пеевски каза: Пичове, така не става“. БНР спря интервю на Митрофанова

„Пеевски каза: Пичове, така не става“. БНР спря интервю на Митрофанова

239
„Пеевски каза: Пичове, така не става“. БНР спря интервю на Митрофанова

Митрофанова. Снимка: БГНЕС


Планираното интервю на руския посланик Елеонора Митрофанова за Българското национално радио няма да бъде излъчено днес. Вместо това, водещият Петър Волгин проведе интервю с генералния директор на БНР Милен Митев. Според него, решението за спиране на интервюто, което беше анонсирано в началото на седмицата, е било в резултат на натиск.

Волгин обяви, че Делян Пеевски и 15 от 16 членове на Програмния съвет на БНР решили да спрат интервюто. Той сподели, че това е станало късно снощи и завърши предаването с песента „Unstopable“ на Сиа, която обяви за своя „любима изпълнителка“.

Предварителният анонс за интервюто предизвика възмущението на украинското посолство, а Украина и Делян Пеевски написаха свои позиции по въпроса. По-късно стана ясно, че и украинската посланичка Олеся Илашчук била поканена за предаването, но е отказала.

Тази сутрин малка група хора протестирала на предаването, носейки плакати с надписи като „Вън Волгин от БНР” и “Вън Митрофанова и руските агенти от България“. Във „Фейсбук“ Волгин отправи предупреждение към Делян Пеевски.

Предаването продължи с интервю с председателя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова, където тя определи ситуацията като „неототалитаризъм“.

Още новини от деня – четете тук