Педро Алмодовар
Педро Алмодовар

След появата на спагети уестърните, сега светът трябва да се подготви за алмодоварска паеля уестърн, съобщава АФП.

Легендарният испански режисьор Педро Алмодовар заяви днес, че работи върху уестърн – изненадващ обрат в кариерата на майстора на мелодрамите за женско приятелство, който спечели популярност с „Жени на ръба на нервна криза“.

Носителят на „Оскар“ каза пред репортери на филмовия фестивал във Венеция, че е написал сценарий за каубойски филм, но че това е „различен вид уестърн, който ще бъде много колоритен, много театрален“.

Режисьорът показа за първи път на фестивала последния си филм „The Human Voice“, а британската актриса Тилда Суинтън е в главната роля като отчаяна и отмъстителна жена, която чака отчуждения си любовник да й позвъни. Заснет миналия месец, 30-минутният филм е много свободно адаптиран от класическата пиеса на Жан Кокто.

70-годишният Алмодовар призна, че е започнал да се движи в нова посока след филма си „Жулиета“ от 2016 г.

„Това е отрезвяване като това, което ме съпътстваше и в „Болка и величие“, последният му изключително автобиографичен филм, където Антонио Бандерас играе режисьор, страдащ от хронични болки в гърба, както и самия Алмодовар. Филмът разказва за осъзнаването на режисьора през спомените му за прекрасна любов с друг мъж.

Алмодовар заяви, че се надява да стартира следващия си филм „Madres Paralelas“ през октомври и след това да направи уестърна, както и друг филм, наречен „A Manual for Cleaning Women“.