Начало Водещи Певица от „Спайс гърлс“ купи Mini-то на Ринго Стар

Певица от „Спайс гърлс“ купи Mini-то на Ринго Стар

1094

Аукционната къща Bonham’s наскоро отчете една от най-интересните си продажби – Austin Mini, принадлежал на барабаниста на The Beatles Ринго Стар, вече има нов собственик.

Феновете на легендарната група знаят, че всеки един от членовете на бандата е имал Mini. А колата на Ринго Стар е била специално преработена, за да може той да превозва с нея барабаните си, а понякога и китарите и усилвателите на колегите си, съобщава Automedia. Това индивидуализиране на автомобила е било поверено на лондонското ателие Radford, като промените са добавяне на задна врата и сгъващи се задни седалки.

В допълнение на това колата е била преработена и от компанията, специализирана в създаването и промени на каросерии Hooper. Списъкът с доработки включва 30 позиции, сред които изпъкват изцяло новият интериор и добавянето на още един резервоар – сега този Cooper S има два – на левия и десния борд.

Историята на колата също е интересна. Първият й собственик е мениджърът на The Beatles Брайън Ъпстайн, който я купува през май 1966, а година по-късно Mini-то се озовава у Ринго Стар. Той я кара до декември 1968, след което я продава и автомобилът изчезва за почти 10 години.

Този специален Mini Cooper S се появява в полезрението на колекционерите през 1977, когато я купува запален почитател на The Beatles. Той участва с нея на няколко изложения и печели наградата Style et Luxe на Фестивала на скоростта в Гуудууд. В периода 1990-1991 автомобилът е напълно реставриран от специализираната компания Naylor Brothers, а тази година досегашният й собственик – британско семейство, възлага на Bonham’s да я продаде.

Новият собственик на историческия автомобил е певицата Джери Хорнър, която преди да се омъжи беше член на групата Spice Girls, но с моминската си фамилия – Халиуел. Преди три години тя се омъжи за шефа на тима на Red Bull във Формула 1 Кристиан Хорнър и реши да смени фамилията си. Певицата плати 102 300 лири за колата на Ринго Стар, а това се оказа с над 20 000 лири повече от прогнозата на аукциона за продажбата.

предишна статияЛедената покривка в Арктика се топи по-бързо, отколкото досега (ВИДЕО)
следваща статияКак да размразим ключалката на колата през зимата (СНИМКИ)