Начало Водещи Още от товарищ Сталин за силоваците най-важни са кадрите. Конкретните кадри

Още от товарищ Сталин за силоваците най-важни са кадрите. Конкретните кадри

164
Бруталният отговор на Путин на въпроса: „Докъде се простира Русия?“
Евгений Кънев

Изново гласуването на ГЕРБ е резултат на лошата политика на Денков.
Това е доста очевидно – отново става въпрос за кадри. Този път не за именуването, а за премахването на ”нашият човек” – ръководителя на Пирогов.
Изглежда, че ГЕРБ вярват, че само техните кадри имат правото да управляват. И нито министърът, нито дори премиерът не могат да сменят директора на болница.

Спомних си как преди време един сенчест бизнесмен искаше да сключи договор не с фирмата ни, а с мен. “Виж сега, вика, аз искам да наема експерта Евгений Кънев, а не вашата фирма. Не искам да се размива отговорността!”.
И това напомни, че още от времето на Сталин, кадрите са много важни. Конкретно определените кадри.
Това е и отговорът на съмненията на всички скептици – какво ще направят ДПС-ГЕРБ, ако конституционни реформи ги застрашат? Просто – ако трябва пак да цитираме Сталин, не е важно кой подкрепя какъв закон, а кой го изпълнява!
Все пак – въпреки многобройните спорове – всички се надяваме, че тази седмица – с 15-годишно закъснение, ще започне началото на края на Третия преход.
Политическият преход приключи през 1997 г (две промени на властта).
Икономическият преход приключи 2007 г (постигнахме критериите на ЕС за функционираща пазарна икономика).
Преходът към правова държава (чл.4(1) от Конституцията и непокрития копенхагенски критерий за върховенство на правото през 2007 г) е с исторически прозорец най-после да завърши в следващите 2 години и България да стане европейска демокрация.

Коментарът е публикуван във фейсбук профила на Евгений Кънев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

Още актуални коментари – четете тук