Начало България Още двама депутати напуснаха ПГ на ДПС, а Йордан Цонев избра страната...

Още двама депутати напуснаха ПГ на ДПС, а Йордан Цонев избра страната на Пеевски

59
ДПС Пеевски ББР

Един от депутатите от ДПС напуска парламентарната група, като това стана ясно по време на парламентарното заседание. Според председателя на Народното събрание Рая Назарян, Ибраим Зайденов и Мюмюн Мюмюн също подали заявления за напускане на групата.

Това значи, че групата на ДПС в момента има 23 депутати, след като 24-ма вече са напуснали.

Отбелязва се, че преди това още двама депутати от ДПС са напуснали парламентарната група, след като 17 други бяха изключени. Сред тях е и Рамадан Аталай. Още три депутата бяха изключени преди тях.

Също така, депутат от ДПС Йордан Цонев заяви в ефира на бТВ, че остава в екипа на Делян Пеевски, защото вярва в неговата работа и принос към партията. Въпреки обвиненията в авторитарност, Цонев отстоява Пеевски и неговата лидерска позиция.

В разговора си Цонев споделя и загрижеността си за настроенията в общността на ДПС, като коментира, че вижда етнически предразсъдъци и напрежение, което е напълно противоречие на принципите на ДПС.

Въпреки всичко, Цонев ясно посочва, че не се планира война с Доган и настоява, че следващите действия ще покажат посоката на партията.

За бъдещето на ДПС и възможността за нова партийна формация, Цонев посочва, че това ще бъде решено от самия Пеевски.

Още новини от деня – четете тук