Начало България Очаква ни облачна и дъждовна неделя

Очаква ни облачна и дъждовна неделя

44
облаци море

През неделя очаква време, предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността през западните райони.

Очаква се дъжд на много места. В Родопите и източните райони, където валежите ще бъдат по-значителни, ще има и гръмотевични бури.

Слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в източна България – от север-североизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в югоизточните райони ще достигнат до 24°-25°, а в София – около 16°.

Над Черноморието очаква се облачно време, с валежи от дъжд на много места, и в отделни райони с гръмотевици.

Умерен вятър от север-североизток и максимални температури 21°-23°. Температурата на морската вода ще бъде 21°-22°, а вълнението на морето ще достигне 2-3 бала.

Над планините се очаква променлива облачност, с по-значителна в Родопите и в централните и източни дялове на Стара планина, където валежите ще бъдат с гръмотевици.

В Западна България, главно в следобедните часове, също ще вали дъжд. Вятърът ще бъде умерен до силен от югозапад, а в по-ниските части на планините от Западна България – умерен от запад-северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, а на 2000 метра – около 8°.

Понеделник ще бъде предимно слънчев, със слабнещ северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 18° и 23°.

Вторник също ще е слънчев, без вятър; следобед от запад ще се появи разкъсана висока облачност и ще се увеличава, вятърът ще духа от изток.