Начало Водещи Очакват 6G технологиите до 5 години

Очакват 6G технологиите до 5 години

1252
6G
6G

Руски програмисти очакват появяването на комуникационната технология 6G в рамките на 5 години, съобщава в интервю за РИА-Новости експерт.

Интервюто е взето по време на Петербургския международен икономически форум. Валентин Макаров ръководи работната група SafeNet, която в рамките на проекта „ЦИфрова икономика“ отговаря за пазара на новите персонални системи за сигурност.

В момента редица страни работят за внедряването на технологията на връзка 5G. Мрежите 5G дават възможност за информационен обмен в реално време със скорост над 10 Гигабита в секунда, което е 30 пъти по-бързо от 4G. Технологиите 5G дават и минимално време за отговор при зареждане на данни и голям капацитет на мрежата.

Международният съюз по електронни комуникации планира да утвърди технологията 5G в края на 2018 година, а въвеждането на новия стандарт да стане към 2020 година.

Технологията 6G би могла да се използва за т.нар. промишлен интернет, в който помежду си ще общуват не хора, а изчислителни мощности. И тъй като няма да общуват хора, то подходът би трябвало да бъде различен. След пускането на 5G и изграждането на нова инфраструктура за сигурност, може да се очаква пускането за самостоятелна и сигурна работа на дронове, безпилотни автомобили, дистанционна медицина и други подобни, обявява експартът.