Константин Папазов, по познат на широката публика като Тити, който наскоро поиска Васил Божков да му джироса акциите на ФК „Левски”, но остана с „пръст в уста”, както казва народът, днес пак хленчил…Държавата да помогнела на „Левски”. Ама защо?

Какво направи „Левски” за държавата, че да му помагаме? Футболистите, които взимат хиляди евро месечни заплати и едва улучват топката, бебета ли израждат? Лек за коронавируса ли намериха? Научни работници ли са? Защо, аджеба, държавата да помага на един футболен отбор, който нищо не е дал в замяна. Вместо това само е вземал и докато е вземал, не е ревал.

Сега реве, когато има милиони задължения и иска държавата да му ги плати.

Ама тези пари държавата не ги копае, не ги бере. Държавата ги събира от мен, от майка и баща ми, от баба ми и дядо ми.

Защо да не ги даде на младите хора, под формата на безлихвени заеми, за да започнат бизнес или да си купят жилище, за да ги задържи тук?

Защо не ги даде на младите семейства, за да отглеждат децата си?

Защо не ги даде на бабите и дядовците ни, които едва кретат с нищожните си пенсийки? Ами ще ги даде на „Левски”.

Логика няма. За да угоди на „Тити, Мити, Степан, Павел Колев… или каквото се сетите”, както се изрази Сашо Диков преди няколко дни, като „доставяше” джиросаните акции на Бойко Борисов.

Значи, „Левски” ни е последната грижа – 300 000 човека останаха без работа заради коронавируса. Ефектите от пандемията тепърва ще се усетят, защото бизнесът я се съживи, я не. Това означава, че без работа може да остане огромна част от трудоспособното население.

А ние ще спасяваме едно търговско дружество, което докато печелеше от реклами и билети не даде нищо на държавата, вместо това кри данъци и накрая фалира.

Мен, ако ме питате, това е карма.

Но ме изумява наглостта на някои хора, които виждат, че идва глад (само да вметна, че се очаква 250 000 000 души по света да останат без работа заради коронавируса – 10 пъти повече отколкото по време на кризата от 2008г.

Та, кажете, моля, откъде-накъде държавата, която оперира с парите на своите данъкоплатци, трябва да плаща борчовете на „Левски”?

предишна статияДоц. Мангъров: Причините за насаждането на страх от коронавирус не са медицински, а икономически и политически
следваща статияDW: Колко печелят германците?