Начало България Откриха още едно тяло до склада в Елин Пелин

Откриха още едно тяло до склада в Елин Пелин

49
Калин Стоянов

Наблюденията от служебният министър Калин Стоянов показват, че в близост до входа на склада за фойерверки в Елин Пелин се намира тяло, което се надяваме да бъде изнесено. Изявлението на Калин Стоянов идва след взривовете в склада, които доведоха до 3 загинали, като единият остава неидентифициран.

Той посочи: „За съжаление в близост до входа на склада имаме открит труп, който ще се опитаме да фиксираме днес в съответствие с правилата на наказателния процес и да го изнесем оттам. След това ще бъде взето решение дали да се започне действие от страна на пожарната служба.“

„За съжаление вече трети ден се стоварват взривове. Позитивното е, че бяхме в състояние да влезем в склада и да установим, че вътре има много стока. Служителите успяха да осигурят самия склад, като се увериха, че стените му са много здрави“, посочи Калин Стоянов.

В днешния ден ще се вземе решение за започване на първоначален оглед. Очаква се екип от следователи и прокурори да влязат около 9:00 ч.

„Кръгът от хора на място е бил ограничен след като бяха идентифицирани двама свидетели – охранител с д-р Шишков и неговата дъщеря, както и едно младо момче, което беше на мястото на произшествието и докладва, че беше в склада за 20 минути по време на пожара. Момчето показа, че спрял първоначално в един микробус, за да се скрие, но автомобилът загорял и той е избягал под оградата, където се спрял случаен автомобил, който го откарал до гарата, откъдето се свързал с майка си. След това тя го отишла и го взела вкъщи, като момчето се занимавал с безотговорност и гледал телевизия, докато властите се опитваха да разберат кой е бил на място в склада. Родителите на момчето абсолютно биха могли да действат по-отговорно и да се свържат с нас, а самото момче трябваше да остане на място и да съдейства на властите“, добави вътрешният министър.

„След дълги разговори със свидетели на място, МВР е научило за момчето и изпрати патрулка да го доведе при нас. Важно е да отбележим, че момчето не е служител на фирмата и предстои да се установи какво правело в склада след работно време. Очаква се разследването да е продължително“, каза още Стоянов.

За още новини посетете тук