Начало Култура Отец Захарий Димитров: „Родители, които не учат децата си на човещина и...

Отец Захарий Димитров: „Родители, които не учат децата си на човещина и доброта, могат да бъдат наречени „детеубийци”

1359
Свети Лука

Възпитанието на децата трябва да започне още от утробата на майката. „Ако родителите не възпитат от ранна възраст децата си и не ги направят най-вече човеци, те могат да бъдат наречени детеубийци”, това каза свещеникът от столиюния храм „Св.св Кирил и Методий“ Захарий Димитров на представянето на детската православна книга „Свети Лука Доктора“.

Отецът даде конкретни примери от живота на свети Лука Кримски, на когото е посветена книгата с автор Ангел Бончев, с които докосна събралите се на премиерата деца и техните родители. Той пожела на всяко дете да черпи от свети Лука Кримски и го нарече „неизчерпаем извор на добро“ .

„Свети Лука Доктора“ беше представена в детски парти център пред над 50 деца и техните родители.

Детската вокална група „Смехоранчета“ изпълниха песни за чудесата и доброто, отново свързани с книгата.

Авторът Ангел Бончев разказа на събралите се хора част от житието на свети Лука Кримски и за това с какво ще бъде полезно на малките като пример животът на светеца – лекар, имаше актьори и свещеници, които четоха откъси от книгата „Свети Лука Доктора“.

Свети Лука

Присъстващите имаха много въпроси за чудесата на свети Лука, за вярата, за възпитанието , за доброто и за агресията, която в нашия свят е достигнала застрашителни размери.

Книжката „Свети Лука Доктора“ описва по подходящ за децата начин живота и част от чудесата на св. Лука Кримски. Чрез илюстрации / повече от 20/ са изобразени и пресъздадени възлови моменти от светителския път на светеца- лекар.

Свети Лука

Изданието, което се състои от 42 страници наред със житието разказва и за множество чудеса, случили се с малки деца. Изданието излиза с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

Книжката може да бъде намерена само в православните храмове в България, а също така и на сайта на автора на „Свети Лука Доктора“- www.angelbonchev.com.