Начало Новини Отборът на света победи Европа в мача на двойки и изравни резултата...

Отборът на света победи Европа в мача на двойки и изравни резултата в турнира "Лейвър къп"

74
Отборът на света победи Европа в мача на двойки и изравни резултата в турнира "Лейвър къп"

Американците Тейлър Фриц и Бен Шелтън устояха на агресията на Александър Зверев и Карлос Алкарас , за да изравнят резултата до 2:2 в мача за Лейвър Къп 2024, като по този начин завърши и първия ден от двубоя между отбора на Европа и отбора на Останалия свят. Американското дуо осигури победата на Света със 7:6 (5) и 6:4 за 1 час и 37 минути, заличавайки преднината, която по-рано Григор Димитров даде за европейците. Българинът се наложи със 7:6 (4), 7:6 (4) над Алехандро Табило (Чили) в мач, който се превърна в истинско украшение на първия ден.

Добрата работа на Карлос Алкарас на мрежата не беше достатъчна, за да спре динамичните съперници от САЩ, които не отстъпваха във всеки един елемент от играта. Точно в най-напрегнатия момент от първия сет Саша Зверев и Карлос Алкарас намериха слабите места на американците, за да изравнят резултата, предизвиквайки хаос от другата страна на корта. Но това беше само временно явление, защото в тайбрека Фриц и Шелтън измъкнаха победата.

Вторият сет също започна и продължи равностойно в първите  осем гейма. Фриц и Шелтън не губеха време да атакуват опонентите си, във всеки един момент и постигнаха успеха при първата си възможност – пробиха за 5:4 и след това спечелиха подаването си.

По регламента на надпреварата победа в среща от първия ден носи 1 точка, от втория – 2 точки, а от последния трети – 3 точки. Краен победител е първият отбор, достигнал до 13 точки.