Начало Водещи Отбелязваме Международния ден на храната

Отбелязваме Международния ден на храната

1028

На 16 октомври отбелязваме Международния ден на храната. Според различни статистики една шеста от цялото население на земята страда от недохранване. Една от най-важните задачи на ООН е изкореняването на глада по света и създаването на условия за устойчиво земеделие, което би могло да изхрани населението в световен мащаб.

През 1979г. ФАО (Организацията по прехрана и земеделие към ООН) именно на днешната дата да се отбелязва този ден на храната.  Оттогава датата се отбелязва всяка година в повече от 150 държави, като се повишава информираността за проблемите, свързани с бедността и глада.

Идеята е, да си припомним, че храната е един от основните фактори за нормално физическо и психическо развитие на човека.

Около половината от населението на планетата няма достатъчно хранителни вещества за да води здрав и пълноценен живот. Недостигът на много вещества се отразява на физическото и умствено развитие на човека.

Например, за някои страни на Африка е характерен недостигът на белтъчини, при поддържане на минималната необходима калорийност.

Много от регионите в света имат недостиг на определени химични вещества в почвата и водата, което довежда до недостатък на такива вещества в живите организми, живеещи в тези райони.

предишна статияМелания Тръмп пак разочарова с облекло
следваща статия„СМЯНА НА БАТЕРИИТЕ” – Една тъжна история за обичта и старостта (ВИДЕО АНИМАЦИЯ)