Начало Спорт Окачиха олимпийските кръгове на Айфеловата кула в Париж

Окачиха олимпийските кръгове на Айфеловата кула в Париж

79
Олимпийските кръгове бяха окачени на Айфеловата кула в Париж
Снимка: БТА

Гигантски олимпийски кръгове с общо тегло от 30 тона бяха поставени на най-известната Айфелова кула в Париж през изминалата нощ, съобщи радио „Монте Карло“ по информация от БТА. Тези големи кръгове са нова атракция във френската столица и могат да бъдат видяни от различни точки в града.

Олимпийските кръгове са в различни цветове – зелен, черен, червен, жълт и син. Те бяха поставени на височина от 70 метра между първия и втория етаж на кулата в Париж.

„Това е едно от забележителните упражнения преди всяка Олимпиада. Имаше нещо естествено в това да съчетаем символа на игрите с най-иконичния паметник в Париж“, заяви изпълнителният директор на Париж 2024 Тиери Ребул.

Кръговете са насочени към река Сена и площад „Трокадеро“, където ще се проведе церемонията по откриването на Олимпийските игри на 26 юли. Тези гигантски кръгове бяха тествани в продължение на 8 месеца и са с размери 29 метра ширина, 15 метра височина и 9 метра диаметър. Те са по-големи от кръговете, които бяха поставени на „Тауър Бридж“ в Лондон през 2012, но по-малки от тези в Токио през 2021.

През деня кръговете ще запазят своите цветове, но през нощта ще бъдат осветени в бяло, за да се запази видимостта на черния кръг.

Още спортни новини – четете тук