Начало Водещи Одрин привлича нашенците с нова евтина услуга

Одрин привлича нашенците с нова евтина услуга

184
одрин

Марица съобщава, че в Одрин е пусната програма за издаване на „сертификат за акредитация“ за сервизи, които ще извършват квалифициран ремонт на превозни средства и селскостопански машини от България и Гърция.

Тази възможност е налична само за Одрин и изисква разрешение от Министерството на търговията в Анкара.

През 2013 година е въведено приложение за „сертификат за акредитация“ в Одрин, което позволява на промишлените търговци да ремонтират превозни средства и резервни части, идващи от съседните страни.

Програмата беше актуализирана тази година, правейки я по-достъпна за желаещите да ползват подобна услуга в Турция. Според турсите специалисти, услугите в Турция са по-изгодни от тези в съседните страни, поради високата инфлация в Турция и по-евтината работна ръка.

За желаещите да получат „сертификат за акредитация“, търговската камара ще издава гаранционно писмо, което се представя в митническата администрация. Това дава гаранция, че даденият сервиз ще ремонтира превозното средство дошло от чужбина в рамките на 15 дни.

Програмата е валидна само за промишлени търговци в Одрин и предназначена да позволи на тях да заработват в чужбина, като обслужват клиенти от Гърция, България, и други близки балкански страни.