Джони Холидей
Джони Холидей

Часовници и бижута бяха откраднати от къщата на Джони Холидей в Марн-ла-Кокет в началото на тази седмица.

Домът на Джони Халидей в Марн-ла-Кокет (О-дьо-Сен) беше ограбен в понеделник вечерта. Откраднати са часовници и бижута, научи АФП от прокуратурата в Нантер. Точният размер на щетите не е известен, каза прокурорът. Същата вечер трима мъже са били арестувани, но след това са били освободени, уточнява източникът.

Охраната на имота, известен като „Ла Савана“, където певецът почина през декември 2017 г., установява кражбата с взлом в понеделник към 20.30 часа, уточнява пред Франс прес полицейски източник. Според източника крадците са влезли през прозореца. Общинската и съдебната полиция започна разследване по случая.

На 6 декември 2017 г., в деня, когато на 74-годишна възраст почина френската рок легенда, множество фенове стояха пред вратите на вилата, заобиколена от парк близо до Париж, за да му отдадат почит. В контекста на съдебния спор за наследството на певеца, между децата му и неговата вдовица, съдът в Нантер замрази част от имуществото му през април, включително и забраната на Летисия Холидей да продаде този имот в Марн, а също така и другата къща в Сен Бартелеми.