Начало България Общинският съвет в Кочериново ще определи възнагражденията на кметовете на кметства в...

Общинският съвет в Кочериново ще определи възнагражденията на кметовете на кметства в общината

34
Общинският съвет в Кочериново ще определи възнагражденията на кметовете на кметства в общината

Четиринайсет докладни записки ще разгледа Общинският съвет в Кочериново на заседанието си в петък. Предстои да бъдат определени размерите на възнагражденията на  кметовете на кметства в общината. Предложението в докладната на кмета Станислав Горов, е кметовете в селата Стоб, Мурсалево, Бараково и Пороминово да получават по 1700 лв., считано от 1 октомври т.г.

Гласувано ще бъде предложение за удължаване на срока на отпуснатия временен безлихвен заем от Министерството на финансите, в размер на 676 235 лв., с още една година. Заемът е във връзка с наложен запор върху сметките на общината заради задължения от минали години.

Съветниците ще гласуват и отчета за изпълнението на бюджета на общината за първото полугодие на годината, ще приемат бюджета за 2025 година и актуализираната бюджетна прогноза за периода 2026-2028 година, в частта му за местни дейности.

В дневния ред на предстоящото заседание е включена и докладна за промяна на цени за отдаване под наем на земи от общинския поземлен фонд, с изключение на пасища, мери и ливади. Исканата промяна на цените е заради натрупаната инфлация и увеличените разходи по процедурите за отдаване под наем, а предложението е увеличението да бъде с 10%. На гласуване ще бъде подложено и предложение за определяне на базисни наемни цени за нежилищни помещения и открити площи, собственост на Община Кочериново.

Съветниците ще гласуват и отчет на изпълнение на решенията на Общинския съвет за първото полугодие на годината. Обсъдено ще бъде отпускане на допълнително финансиране за обезпечаване на учебния процес на паралелки, извън определения стандарт за съществуване на самостоятелни паралелки с по-малък брой ученици в средното училище в Кочериново. Гласувано ще бъде и искане за финансова помощ на семейство за лечение на болно дете.