Начало България Облачно време днес. Не забравяйте чадърите!

Облачно време днес. Не забравяйте чадърите!

39
В цялата страна ще има валежи
Облачно ще е днес
Снимка: Pixabay

Днес навсякъде в страната ще бъде облачно, с валежи от дъжд в Западна и Централна България. По-големи количества валежи се очакват в Западна България и Родопите, където е възможно да има и гръмотевици.

Източна България ще остане без валежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен, югоизточен в Източна България. През деня в западната част на Дунавската равнина вятърът ще се промени на запад-северозапад и ще донесе хладен въздух. Дневните температури ще спаднат, максималните в Западна България ще бъдат между 19° и 24°, а на изток – 30°-31°. През нощта към сряда значителни валежи се очакват и в Централна България.

В планините ще вали дъжд, на места и гръмотевици, като се прогнозират значителни количества. В Източна България в масивите няма да вали, облачността ще намалява временно. Вятърът там ще бъде умерен до силен, от юг-югозапад. Температурите на 1200 метра ще бъдат около 16°, а на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще има облачно време, без валежи. По-слаб вятър от югоизточен по обед. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода ще бъде 25°-26°. Вълнението на морето ще е 2 бала.