Във вторник ще има разкъсана облачност, след хладната сутрин и слаб дъжд в сутрешните часове, температурите слабо ще се повишат и ще бъдат между 13 и 18 градуса. За София градусите ще са около 13.

Преди обяд все още над Южна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Над Северна България облачността ще намалее до предимно слънчево. В следобедните часове в южните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще се затопли.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно в масивите от Южна България ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра – слаб сняг. След обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее.

Над Черноморието преди обяд облачността също ще е значителна и все още на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.