време, прогноза, есен, слънце

Днес облачността ще е предимно значителна. Ще има валежи, предимно слаби, но главно в югоизточните райони на страната ще са временно силни. В западните и централните части на Предбалкана, както и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. През нощта срещу вторник в повечето райони валежите ще спрат. Вятърът ще се усили, по-чувствително през деня в източната половина на страната, където ще е умерен до силен от север, в останалите райони ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са предимно от 1° до 6°, максималните от 2°-3° в Предбалкана до 8°-9° в югоизточните райони.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг, по-значителни в масивите в източната половина на страната и Родопите. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, в отделни райони, главно по южното крайбрежие ще са и по-значителни. Вятърът ще се усили и през деня ще е умерен, временно силен от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 4 бала, в заливите – 3 бала.