време, прогноза, есен, слънце

Над страната в четвъртък, 29 октомври, ще е облачно. Валежи се очакват в Югоизточна България и Родопите, на места придружени от гръмотевици.

Жълт код е обявен и за 5 области в югоизточните райони за интензивни валежи. Това са областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска, като в Бургаска област се очаква да има и гръмотевична дейност. Количествата на валежите се очакват да са около 20-35 л кв./м. Само в Бургаска област е възможно да достигнат и повече на места – около 50 л/кв.м.

В останалата част на страната също ще превали, но по-слабо, а в крайните западни райони ще е почти без валежи. Вятърът ще е слаб от северозапад. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, за София 8. Дневните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса, за София 15, по Черноморието 17-18 градуса, в Северна България 14-16, в южните райони 16-18 градуса.

В петък валежите ще продължат в източна България, като по-съществени се очаква да бъдат в североизточните райони, а температурите още малко ще се понижат и ще бъдат между 13 и 17 градуса.

предишна статияЕдин го чака интересен ден, а друг – съвсем нелек
следваща статияСелин Дион с първа филмова роля