Шакира
Шакира

Лоши новини за колумбийската звезда. Шакира ще бъде обвинена от прокуратурата за измама на испанските данъчни служби в размер на 14,5 млн. евро, което тя яростно отрича, твърди „Ел Паис“. Според изданието прокуратурата е информирала певицата за края на разследването и за това, че няма да закрие досието, което означава, че през следващите дни ще бъде официално подадена жалба срещу нея.

В отговор на въпрос на АФП, говорител на испанската прокуратура просто заяви, че „не е взето решение“ и че досието все още е „се разглежда“. Според прокуратурата данъчната служба обвинява Шакира, че не е платила данъците си в Испания, като по тя е пребивавала в страната между 2011 и 2014 г. Предстоящото наказателно преследване на прокуратурата се отнася само за периода 2012-2014 г., 2011 вече е отписана.

Официално от 2011 г. Шакира е във връзка със защитника на ФК „Барселона“ Жерар Пике, с когото има две деца. 41-годишната певица официално е прехвърлила данъчното си жилище в Испания през 2015 г. Преди тя е била на Бахамите. Но говорител на прокуратурата в Барселона заяви през февруари, че това не съответства на реалността и че нейният спътник и децата й са били в Барселона.

Адвокатите на Шакира настояват, че повечето от възнагражденията до 2014 г. идват от международните й обиколки и че тя не живее повече от шест месеца в годината в Испания, което е условие за данъчно пребиваване в страната.