Начало България Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза...

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

64
Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за министър на външните работи, каза служебният премиер Димитър Главчев в интервю за предаването „Панорама“ по Българската национална телевизия. 

Даниел Митов беше моят кандидат, не беше издаден указ, така че няма друг кандидат, добави Главчев. „Това не е кастинг за министри на външните работи и аз не мога да ги вадя от ръкава си. Съжалявам много, но нямам, Даниел Митов беше моята кандидатура. Той реши да се съобрази с президента, изтъкна и защо се оттегля“, каза още служебният премиер. 

Даниел Митов оттегли днес пред премиера Димитър Главчев номинацията си за служебен министър на външните работи. Преди дни служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във външното министерство. По-рано днес Главчев отиде при президента Румен Радев  във връзка с предложенията си за промени в служебния кабинет. Главчев обясни на излизане от президентството, че до момента, до който президентът не издаде указ, старите министри изпълняват задълженията си.