Начало Водещи Новоизбраният кмет на София, Васил Терзиев, коментира машинациите на изборите и насочва...

Новоизбраният кмет на София, Васил Терзиев, коментира машинациите на изборите и насочва фокуса към бъдещите предизвикателства

162
Васил Терзиев
Снимка: БТА

Васил Терзиев, новоизбраният кмет на София, заяви пред журналисти, че има машинации извън отбора си. Изказването му е след участието в бизнес форума Digital Trends 2023.

„Много секции показват неправилни резултати, което ме ударя. Секции, в които имам 120 гласа, доказват 0. В други, където имам 84 гласа, отново – нула. Има и обратени резултати, както и ситуации, в които моите гласове са противоположни към тези на г-жа Григорова. Но аз не се притеснявам. Имаме една успешна и позитивна кампания“, заяви Терзиев. Той добави, че живеем в правова държава и всеки има правото да прави това, което сметне за нужно.

Вчера стана ясно, че щабът на Ваня Григорова ще предявява жалба срещу избора на бъдещия кмет на София.

„Надеждата остава, адвокатите разглеждат случая – с разлика между 3000 и 5000 гласа. Ако съдът реши, че резултатите и методите, използвани за постигането им, са законни, аз ще бъда първата, която ще поздрави г-н Терзиев“, посочи Григорова.

Васил Терзиев също коментира и други въпроси, свързани със ситуацията в местния парламент, и заяви, че ще проведе преговори с всички.

„Ни интересуват политиките и спазването на принципите“, допълни новото кметство.

Терзиев увери, че той и екипът му ще работят отговорно към всички софиянци и изрично отхвърли обвиненията, че намерават да правят чистки.

„Хората трябва да бъдат спокойни, че никой няма да загуби работното си място. Ние идваме с идеята да помагаме, а не се занимаваме с лични отмъщения и битки. Изборите свършиха и сега трябва отговорно да работим и да бъдем добри стопани на този град“, допълни той.

Вижте повече новини от деня тук