Начало Водещи Нови обвинения срещу сина на Джо Байдън Хънтър

Нови обвинения срещу сина на Джо Байдън Хънтър

139
Хънтър Байдън
Синът на американския президент Джо Байдън – Хънтър Байдън. Снимка: АП/БТА

Нови обвинения срещу сина на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър Байдън, бяха повдигнати от американското министерство на правосъдието, съобщи телевизия Си Ен Ен вчера, цитирайки запознати източници, предаде БТА.

Байдън е обвинен във федералния съд в Лос Анджелис за участие в схема за избягване на плащането на данъци на стойност около 1,4 милиона долара, съобщи министерството на правосъдието.

Хънтър Байдън е обвинен по общо девет точки – три данъчни престъпления и шест данъчни нарушения, като в случай на осъждане може да получи до 17 години затвор. Обвиненията включват укриване на данъци, неплащане на данъци и подаване на фалшиви данъчни декларации между 2016 и 2019 година.

През октомври Хънтър Байдън заяви невинност по обвиненията, че е излъгал, че не употребява наркотици, докато си купувал пистолет.

Това е първият път в САЩ, в което е въведено наказателно преследване на дете на действащ президент.

Специалният прокурор Дейвид Уайс повдигна обвиненията срещу Хънтър Байдън след като първоначалното споразумение за признаване на вината беше осуетено на разпит пред съда.

Разследващият Хънтър Байдън специален прокурор работи в Лос Анджелис за събиране на улики и свидетелства и получаване на показания от множество свидетели като част от федералното разследване на бизнес делата на Байдън младши, съобщи Си Ен Ен миналия месец.

Още международни новини – четете тук